Значки та Наліпки



Є речі, які спочатку робились для себе в одному екземплярі, а потім несподівано поширювались завдяки друзям, товаришам друзів і так далі в геометричній прогресії, та невдовзі ставали популярними. Так світ побачили залізобетон, шоколадна паста і київський торт. Егеж, логотип Київ - Велосипедне Місто поки що не такий популярний як київський торт, але це теж маленька історія несподіваного успіху.


альтернативный текст

Станислав Клименко: На моєму заново пофарбованому велосипеді 1972 року, нажаль не було шильдика, і я вирішив зробити собі його сам - сів, за півгодини намалював в фотошопі лого, де було б все пов'язане з велосипедом в Києві - Парковий міст, Київський велотрек і приємний колір «зеленого міста каштанів». Потім показав декільком друзям і отримував у відповідь щось типу: «Вау! І мені такий зроби». Так набралось перших 10 людей. Але і з'явились перші перепони: зробили зігнутий шильдик з емаллю ніхто не хотів (або хотів за шалені гроші) і ми вирішили зробити наліпки. Отож вони попрямували у друк до типографії.

Через деякий час, на зустрічі в одному з кабінетів урядовців, з приводу побудови нових велодоріжок в Києві, мене запитали: «А у вас взагалі велосипед є? Як я можу дізнатись що ви велосипедист?». І мене це спочатку обурило, а потім наштовхнуло на думку - треба зробити такий значок (накшталт як в депутатів чи полісменів) який відразу би казав, що ти в першу чергу велосипедист, а не якийсь психолог.

І ось так народилась ідея виготовлення значків. Але один значок ніхто робити не буде, і ми почали питати серед друзів, а ті серед своїх друзів теж, чи не потрібен їм такий значок. Несподівано тема значків розлетілася фейсбуком - за 3 дні назбиралось 125 чоловік. І вже було зрозуміло остаточно - значкам бути! Виготовити наші чудові значки залюбки погодилися - найкращі в своїй справі Pinat Pins. І за це їм тепер безмежно вдячні більше ста велосипедистів Києва..

альтернативный текст